Debutant Dimi blijft winnen

Met een check-out van 124 behoor je tot de besten van de wereld.

Dimitri van den Berg, alias ‘Dancing Dimi’, serveert topdarts in de Premier League Darts. Laten we niet vergeten dat hij debuteert. De Antwerpenaar zette dinsdag ook ex-wereldkampioen Rob Cross opzij met 4-7. Hij blijft leider én is nu al zeker van een plek in de volgende ronde.

Vlaanderen zat alweer op het puntje van zijn stoel bij de match tegen Cross. Van den Berg smeet feilloos uit op de dubbels, met een check-out van 124 als hoogtepunt. Einduitslag 4-7. “Dit is een superbelangrijke zege”, reageerde Van den Bergh voor de camera’s. “Vooral omdat het tegen Cross was. In het verleden leed ik pijnlijke nederlagen tegen hem op het wereldkampioenschap en de World Cup of Darts. Hij strafte mijn foutjes altijd af. Maar dat mocht ik vandaag niet laten gebeuren. Ik moést alles geven, voor de volle honderd procent. Het was een goede match van ons allebei. Toen hij op 4-6 kwam, dacht ik dat ik de zege nog uit handen zou geven. Ik maakte het af en ben héél trots.”

Met ‘superman’ Michael van Gerwen gaat het minder goed. De partij tegen zijn Schotse rivaal, Gary Anderson, eindigde in 6-6. Van Gerwen bezet nu na zeven speelronden de derde plek. Maandagavond nog speelde hij zijn slechtste partij ooit sinds zijn eerste deelname in 2013 aan de Premier League. Tegen Glen Durrant gooide de 31-jarige Nederlander voor zijn doen een bedenkelijk gemiddelde van 87,63.

Drievoudig BDO-wereldkampioen Durrant zal de editie van 2021 graag snel vergeten. De titelverdediger verloor ook zijn zevende partij. Eerder ging hij tegen Van den Berg onderuit met 7-0. Hij behoort aanstaande donderdag tijdens Judgement Night dan ook tot een van de twee afvallers en keert in mei niet meer terug voor het laatste deel van de Premier League.

Uitslagen speelronde 7

Glen Durrant – José de Sousa 4-7
Rob Cross – Dimitri Van den Bergh 4-7
Nathan Aspinall – Jonny Clayton 6-6
Peter Wright – James Wade 4-7

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More