De Wever roept op om een Vlaams front te vormen

Het federalisme is aan een doodsstrijd bezig.

Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft de PS een cordon sanitaire rond de twee grootste Vlaamse partijen – NV-A en Vlaams Belang – uitgevaardigd en zet het de derde partij, CD&V, vernederd op de knieën. De Wever vindt het niet kunnen dat een kleine partij als de PS haar wil oplegt.

“De Ps denkt dat zij het land de les kunnen spellen en dat Vlaanderen maar moet aanvaarden dat er een linkse regering met een Vlaamse minderheid komt, waarbij Vlaanderen de rekeningen moet blijven betalen”, aldus De Wever vanochtend voor zijn partijbureau.

N-VA roept de Vlaamse partijen op om een Vlaams front te vormen. “Een linkse regering is niet wat de Vlaamse kiezer heeft gewild”, aldus nog De Wever.

Hij hoopt op begrip bij CD&V en ook Open Vld – al hebben die volgens De Wever eerder een flinke bocht genomen – en hij zou het moeilijk begrijpen als beide partijen zouden verloochenen wat ze in het Vlaamse regeerakkoord hebben afgesproken.

Verkiezingen zijn volgens De Wever af te wenden als CD&V en Open Vld stand houden, alleen dan zou de PS nog van gedacht kunnen veranderen. Al lijken nieuwe verkiezingen dichterbij dan ooit. Een noodregering ziet hij ook niet zitten omdat dat uiteindelijk het equivalent van een Vivaldi-coalitie zou beteken.

Dus.

“Het federalisme is aan de doodstrijd bezig, maar de PS en de andere Franstalige partijen willen dat niet onder ogen zien”, aldus de voorzitter van de grootse partij van het land.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More