De Voorzorg sponsorde El Kaoukibi met 500.000 euro per jaar

“Tiens, een slordige boekhouding?”

“Er kan haar hoogstens een slordige boekhouding worden verweten’, zei Johan Vandelanotte ter verdediging van El Kaouakibi. Was het heen en weer factureren misschien nodig om het voordeel van de twijfel te krijgen?

In het verhaal Kaouakibi duikt plots de figuur van Tony Coonen op. Coonen is de voormalige directeur van de Limburgse socialistische mutualiteit, De Voorzorg en zat de voorbije twee maanden achter de tralies. Hij maakt deel uit van een grootschalig onderzoek naar fraude, witwassen en misbruik van vertrouwen.

De Voorzorg wilde haar karretje ook wel aan het politiek correcte treintje van El Kaouakibi haken. Een allochtone vrouw die kansarme kinderen al dansend van de straat haalt, daarmee kan je uitpakken. De Voorzorg werd een partner van LGU.

De socialistische mutualiteiten storten zo’n half miljoen Euro aan Let’s Go Urbain “om vijf voltijdse equivalenten te betalen die namens LGU de jongerenwerking van De Voorzorg moesten uitbouwen”. Correctie, het geld ging niet rechtstreeks naar LGU, maar ging via A Woman’s View, de vennootschap waarmee El Kaouakibi later ook factureerde aan Let’s Go Urban en onder meer 450.000 euro subsidies kreeg bij minister van Digitale Agenda Alexander De Croo (Open VLD).

In 2019 werd de samenwerking tussen De Voorzorg en LGU afgebouwd. 2019 is het jaar dat El Kaouakibi voor Open-Vld is opgekomen. Een jaar later, in 2020, gingen er geen socialistische centjes meer naar het wit konijn.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More