De voetbalsoap stopt niet: stemming op 7 juli over 1A met 18 ploegen

De bal is nog altijd rond, en dat is ongeveer het enige dat momenteel niet vierkant draait aan de top van het Belgisch voetbal. Nadat de Belgische Mededingingsautoriteit oordeelde dat er niets aan de hand is met de degradatie van Waasland-Beveren, zal er op dinsdag 7 juli binnen de Pro League toch gestemd worden over een 1A competitie met 18 ploegen. Op die manier kan Waasland-Beveren in 1A blijven.

Dat laatste is een voorstel van Cercle Brugge-voorzitter Vincent Goemaere, die naast een competitie met 18 ploegen ook een “mini” Play Off” formule voorstelt met de vier beste ploegen na het verloop van de reguliere competitie. Een “Best of 4” dus, zoals in de NBA, maar dan zonder halvering van de punten.

De samenstelling van de 18 ploegen zou bestaat uit de 16 van vorig seizoen (Waasland-Beveren zakt in dat geval dus niet), aangevuld met OH Leuven en Beerschot uit 1B. De eerste vier spelen onderling om de titel en het extra ticket voor de Champions League. De nummers 5 tot 8 strijden om een Europa League ticket. De laatste in de stand degradeert rechtstreeks naar 1B, de voorlaatste speelt een barragematch tegen de tweede van 1B. Het format zou gelden voor de twee komende seizoenen.

Al bij al zou dit nog het beste compromis “à la belge” zijn, want iedereen “ongeveer tevreden” dan. Want hoe je het draait of keert: het is de Pro League die zichzelf sportief in de voet geschoten heeft door als eerste in Europa de competitie vrijwillig stop te zetten, zonder daarbij de UEFA voorafgaandelijk te raadplegen ook. En dat terwijl in andere landen (Duitsland, Spaje, Engeland…) de competitie al sinds enkele weken hernomen werd. Organiseren is beslist niet de sterkste kant van ons nationaal voetbal, één uitzondering niet te na gesproken: het organiseren van chaos.

 

 

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More