De (voet)bal ligt in het kamp van de burgemeesters

De Nationale Veiligheidsraad zet de deur op een kier voor voetbal mèt volk.

De Nationale Veiligheidsraad besliste gisteren dat vanaf 1 september de bovengrens van maximaal 400 toeschouwers voor een openluchtevenement kan worden opgetrokken indien de burgemeester akkoord gaat en samen met de clubs een sluitend protocol uitwerkt. Het is daarna aan Ben Weyts om de knoop door te hakken.

Anders dan in de cultuursector, zag men bij de sport onmiddellijk een opportuniteit. De spreekwoordelijke bal ligt dus in het kamp van de burgemeesters, zij moeten samen met de clubs aan de slag. Veel tijd is er niet, maar meteen kwamen er positieve signalen van de lokale overheden. Brugs burgemeester Dirk de Fauw zit vandaag al samen met Cercle en Club Brugge om de situatie te bespreken. Ook in Anderlecht en Luik gaat men aan tafel zitten. In Antwerpen zit men nog met een Berx-complex en is men voorzichtiger omdat er nog altijd strengere provinciale maatregelen gelden.

De CEO van de Pro League, Pierre François, laat weten dat er al een protocol was en dat het nu zal worden herbekeken en bijgeschaafd. “Mensen naar de sta­dions halen — meer dan 400 — is noodzakelijk. Economisch gezien voor de clubs, maar ook voor de vele cateraars en leveranciers”, aldus François.

Het is nu aan minister Weyts om de aftrap te geven.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More