Dé Vlaamse stripbabe Fanny is sinds vandaag een echte ‘Moordgriet’ (foto’s)

Vanaf vandaag ligt het eerste album van Fanny K. in de winkel: ‘Moordgriet’. Een natte droom die uitkomt voor vele stripfanaten. Verwacht niet de Fanny die u kent van tekenaar Merho. Maar u hoeft zich geen zorgen te maken, aan sex-appeal zal ze ook deze keer geen gebrek hebben.

De trouwe lezers van P kennen de begeerde stripbabe en eeuwige vrijgezel, ofte Fanny uit de Kiekeboes, maar al te goed. Check hier de P-shoot van de strip en ‘real life’ Fanny Véronique Leysen .

De blonde dame heeft na 40 jaar eindelijk haar eigen stripreeks gekregen. Merho vertrouwde zijn stripdochter toe aan thrillerauteur Toni Coppers die u kent van o.a. de misdaadreeks Coppers op VTM. Jean-Marc Krings zorgt met zijn potlood dan weer dat ook deze keer Fanny haar verleidelijke zelve blijft.

De vraag naar een spin-off rond Fanny werd al heel lang gesteld maar Merho voelde daar niet veel voor. Sinds ze bij Standaard Uitgeverij echter spin-offs aan de lopende band lanceren, kon Fanny ook niet langer achterblijven. Het succes van AMORAS – de Suske en Wiske spin-off – en de comeback van superheld J.ROM maakten duidelijk dat de striplezer dit wel kon smaken. Vorig jaar nog werd de iconische reeks De Rode Ridder onderhanden genomen. De held krijgt binnenkort ook nog zijn eigen spin-off met ‘Red Rider’.

Amerikaanse comics herlanceren hun superhelden al jaren op regelmatige basis met wisselend succes. Nu blijkt dat we in Vlaanderen er ook niet vies van zijn, mogen we waarschijnlijk de komende jaren nog wel meer bekend stripvolk in een nieuw jasje verwachten. Maar nu is het dus de beurt aan Fanny.

Fanny K. en haar vriendinnen, Alanis en Tomboy, zijn enkele jaren ouder geworden. Ze staat op haar eigen benen en zal deze keer zonder de hulp van Marcel en Charlotte Kiekeboe op avontuur trekken. Wanneer haar goede vriendin en fotomodel op een vreselijke manier is vermoord, weet ze direct wat haar te doen staat: de dader vinden…

Fanny K, Moordgriet, ligt vanaf vandaag in de winkel en is het eerste deel van een spannende trilogie. (YP)

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More