De Vlaamse klassiekers moeten nog altijd zonder publiek

“Hopelijk is het de laatste keer.”

Zaterdag start het klassieke wielerseizoen in ons eigen Vlaanderen met de ‘Omloop Het Nieuwsblad’. Maar publiek zal er niet welkom zijn. Van de Omloop tot de Brabantse Pijl. Binnen blijven en vanuit de zetel met stuk taart voor de televisie zitten, dat is de boodschap. Ook de Ronde van Vlaanderen zal het zonder moeten doen. In een normaal jaar gaan voor die koers zo’n miljoen mensen de deur uit. Niet dus.

Voor dit soort vervelende mededelingen haalt men volgaarne de ambtenaar der ambtenaren van stal: de gouverneur. Carina Van Cauter, gouverneur van Oost-Vlaanderen, deed wat van haar verwacht werd en sprak sterke taal. Verpakt in een zeurderig toontje, kwam de vrouw melden dat de aankomst- en start zonder zonder publiek zou zijn, evenals hellingen en kasseistroken. Terwijl ze haar mededeling afhaspelde zag je ze in je verbeelding voor de computer zitten om de bevlogen woorden te bedenken: “Wanneer je langs het parcours moet zijn om professionele redenen of omdat je er woont, dan geldt het samenscholingsverbod: met niet meer dan vier op de openbare weg. En te allen tijde draag je het mondmasker.” Ziezo, met die kleutertoon zijn alweer geïnformeerd: tot en met 4 april geen volk langs de kant van de weg.

Iets zegt ons dat Van Cauter niet een van die velen is die voor de tv zal hangen om de koers te volgen. Tenzij om te controleren of haar maatregelen worden opgevolgd. Maar daar heb geen taart voor nodig. Of wel?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More