De verzegelde VRT-enveloppe van De Pauw mag open van de actrices

“Het is cruciaal dat wij verifiëren wat ze aanvankelijk hebben gezegd, toen de absolute anonimiteit was gegarandeerd”

In de stilte voor de storm komt de krant ‘De Morgen’ met verrassend nieuws in de zaak De Pauw. “Actrices Maaike Cafmeyer en Liesa Naert hebben geen enkel bezwaar tegen het openbaren van de ‘enveloppe’ met de initiële meldingen over grensoverschrijdend gedrag bij de VRT door Bart De Pauw.”

Het waren die twee actrices die destijds bij de preventieadviseur van de VRT – onder de garantie van absolute anonimiteit – waren gaan klagen over De Pauw. Wat daar precies gezegd is, mag de verdediging van de De Pauw niet weten. Het was echter wel de aanzet voor toenmalig VRT-CEO, Paul om met ‘de zaak De Pauw’ in de openbaarheid te komen. “Het gaat over een patroon van amoureuze avances die onschuldig starten, maar escaleren en overgaan in een vorm van stalking. Bart De Pauw gebruikte ook verschillende simkaarten, om het in het verborgene te houden”, zei hij toen in ‘De ochtend’.

Niet veel later werd de samenwerking tussen de VRT en het productiehuis ‘Koeken Troef!’ stopgezet. De advocaten van De Pauw betwijfelen echter dat in het oorspronkelijke verslag de klachten van die aard waren om tot het stopzetten van een professionele samenwerking tussen het productiehuis van De Pauw en de VRT over te gaan. In ‘De Morgen’ lezen we dat beide actrices aan de preventieadviseur onder meer zouden hebben gezegd: “We hebben zelf geen sms’en.”

De gesloten enveloppe is met andere woorden van minder belang in de zaak tussen De Pauw en de vrouwen, dan wel voor de juridische aanvechting van de stopzetting van de samenwerking van de VRT.

De rechtbank moet zich op 11 februari in een tussenvonnis uitspreken over de kwestie van de verzegelde enveloppe.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More