De vakbonden gaan staken

Signalen van het grote ongenoegen.

De socialistische vakbond ACOD Onderwijs gaat een stakingsaanzegging indienen voor het kleuteronderwijs en voor iedereen die niet in veilige omstandigheden kan werken. Dat is nieuw. Eerder riepen ACV en ABVV op tot acties op 29 maart. Die vakbonden eisen dat het personeel in goed draaiende sectoren recht heeft op een loonsverhoging die hoger ligt dan 0,4 procent. Die 0,4 procent schuift de Nationale Arbeidsraad naar voren voor de komende twee jaar.

Na de nieuwe maatregelen werd door werkgevers en zelfstandigen gesmeekt om de staking niet te laten doorgaan, maar daar hebben de bonden geen oren naar. “Door de nieuwe ontwikkelingen is nu staken de slechtst mogelijke timing ooit”, zei Voka in de aanloop naar de bekendmaking van de nieuwe verstrengingen door het Overlegcomité. “Nu staken, is de welvaart staken”.

Het zijn de eerste signalen van ‘het grote ongenoegen’ dat zich van het land meester maakt. Terwijl het ACOD zich met het formuleren van de stakingsaanzegging bezighoudt, bekogelen jongeren op het Gentse Sint-Pietersplein de politie met glas.

Het glas is leeg, de emmer is vol.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More