De vaccinatiestrategie is een Belgische mop

Wallonië vaccineert massaal politieagenten in plaats van 65-plussers.

Ben Weyts (N-VA) had wellicht gelijk als hij opmerkte dat het Overlegcomité moest vegen voor eigen deur. Terwijl de Onderwijsministers herexamen moeten doen voor het werk dat door mensen op het terrein als geslaagd wordt beschouwd, en de NMBS zich het hoofd breekt over hoe ze de belachelijke maatregelen van volwassen aan het raam moeten gaan toepassen, is het chaos bij de vaccinatiestrategie. Iedereen is het erover eens dat daar het enige wapen tegen het virus te vinden is, maar ook daar is de eenheid van commando zoek.

Regio’s en gemeenten gebruiken verschillende registratiesystemen. In heel Wallonië, Brussel en in enkele Vlaamse gemeenten worden politieagenten momenteel massaal gevaccineerd. En dat terwijl heel wat 65-plussers nog in spanning wachten op hun spuitje. In Luik werden op 10 maart 180 politieagenten in één keer gevaccineerd. In Bergen gingen één op de vijf spuitjes naar agenten. En sindsdien vaccineert men daar het korps aan een tempo van twintig agenten per dag.

In Vlaanderen vielen commissarissen van hun stoel toen ze vernamen dat heel binnenkort alle Waalse korpsen ingeënt zullen zijn. Het toont nog maar eens dat de Vlaming veel te braaf is. Terwijl er in Wallonië lustig op los wordt gespoten in de arme der wet, proberen Vlamingen zich zo goed mogelijk aan de afgesproken strategie te houden: eerst 65-plussers en risicogroepen. Dan pas kritieke beroepen.

Doch er zou een verklaring zijn. In Wallonië blijken veel uitgenodigde 65-plussers en zorgverleners niet te reageren op hun uitnodiging en dus is er spul over. Hoe dat dan komt? Het ene systeem van reservatie is het andere niet, en de een doet wat anders met de overschotten dan de andere.

Wat heeft corona ons dan vandaag geleerd? Ten eerste: dat het ene systeem het andere niet is. Ten tweede: dat afspraken er zijn om verbroken te worden. En ten derde: dat een Waal geen Vlaming is.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More