De uurlonen van ’s werelds grootste miljardairs zijn niet te vatten (foto)

Heb je het moeilijk om op het einde van de maand de touwtjes aan elkaar de te knopen?

Wel, dat probleem hebben onderstaande rijke stinkerds ook, maar eerder letterlijk. Mastworp, paalsteek, schootsteek,…welke knoop in hemelsnaam te gebruiken van op hun jachten van tientallen miljoenen euro’s?  Ja, we weten het, het leven is niet eerlijk.

Maar dat gewetensbezwaar zal de rijkste 1 procent een dikke worst wezen. Want zij verdienen zomaar eventjes op zestig minuten waar jij en ik nog niet aan geraken door een heel leven onze rug krom te werken. 

Onderstaande uurlonen van ’s werelds grootste miljardairs zijn berekend met beschikbare gegevens over inkomsten en nettowaarden van personen, zoals Forbes die altijd schat. Het netto jaarinkomen is door Forbes gedeeld door 8.760, het aantal uren in een jaar. Dan heb je wat deze mensen per uur verdienen, en dus niet alleen per gewerkt uur. Het uurloon is in principe dus nog veel hoger.

Helemaal eenzaam aan de top staat Jeff Bezos, de oprichter van Amazon. Hij verdient per uur 4.474.885 dollar, omgerekend 3.852.860 euro. Klinkt veel, maar is peanuts vergeleken met de waarde van zijn totaal fortuin: 140 miljard euro. Zijn werknemers verdienen dus jaarlijks 157 keer minder dan wat kale Lambik op een uurtje binnen rijft.  Die krijgen namelijk iets minder dan 25.000 euro per jaar.

Een uurtje van je leven verkwisten op Facebook, legt ook Suikerberg geen windeieren, want elk uur is hij een anderhalf miljoen euro rijker.

Ach ja, uiteindelijk telt aan het sterfbed niet het aantal nullen op je spaarrekening, maar het aantal geliefden rondom je, zeggen wij dan.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More