De toppers verliezen van zichzelf

Als het kriebelt, moet je niet meteen krabben.

Het openingsweekend van ‘de koers’ zit er op. En wat hebben we geleerd na de eerste Vlaamse wielerklassiekers? Dat Patrick Lefevere met zijn ploeg wint door het kopke te gebruiken, maar daarvoor straks wel op zoek moet naar geld, veel geld om zijn wolfpack te voeden. Dat de ploeg Trek-Segafredo als vermist was opgegeven tijdens ‘De Omloop’, maar in ‘Kuurne-Brussel-Kuurne’ met Mads Pedersen revanche nam. “Ik koers hier graag”, vertelt de 25-jarige Deen. “Ik houd van de kasseien. We hebben geantwoord met de benen.”

Maar wat we vooral geleerd hebben, is dat hoogmoed ten val komt. Alaphilippe pleegde sportieve zelfmoord in ‘De Omloop’ door te vroeg teveel te willen. Als hij had gewacht tot op De Muur of, nog beter, tot de Bosberg, wie zou hem met die vorm nog teruggepakt hebben?

En tot slot, dat van der Poel alleen maar kan verliezen van zichzelf. Dat Mathieu al op de Kanarieberg – op ruim 85 kilometer van de finish – zijn duivels zou ontbinden, had wellicht niemand verwacht. Dat het hem de zege zou kosten, stond in de sterren geschreven.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More