De titel is binnen

Elise Mertens en Aryna Sabalenka winnen dubbelspel op Australian Open.

Elise Mertens en Aryna Sabalenka worden met de overwinning down under de nummer 1 van de wereld in het dubbelspel. Meteen stel je dan de vraag of er voor Mertens niet meer in zat op het enkelspel. ‘ Wat als’ wordt echter niet opgenomen in de statistieken.

Ondanks de grandslamtitel is de toekomst van het duo onzeker. Sabalenka gaf eerder al aan om minder te gaan dubbelen. Als ze er effectief mee ophoudt, was de Australian Open alvast een afscheid in schoonheid.

In de finale stonden ze tegenover Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova. Dat Tsjechische dubbelduo speelde al verschillende grandslamfinales. In 2018 wonnen ze Roland Garros en Wimbledon. Toch blijft een titel van het dubbel in de schaduw van een titel als ‘solist’.

Met goud op zak, maar met de uitschakeling (solo) in de 8ste finales, keert Mertens straks toch terug met het gevoel van een gemiste kans. Misschien is het een wijze les om in de toekomst te kunnen omgaan met de favorietenrol en geeft ze angst om te winnen een plaats.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More