De ‘tekenfilm’ is volwassen geworden

Pixar lost nieuwe trailer voor ‘Turning Red’.

Met de keuze van een 13-jarig hoofdpersonage kiest Pixar voor een (animatie)film met een volwassen scenario, een spannend plot met een een kinderlijke fantasie. Een soort van hybride vorm zeg maar. De tijd dat tekenfilms de dooie momenten in de cinema opvulden – net voor de verkoop van frisco en cola – is voorbij. Animatie is volwassen geworden en flirt met de ernst van het grote-mensen-drama. De dag dat acteurs van vlees en bloed overbodig zijn, is niet ver meer af.

Het potlood tekent vandaag zonder grafiet. Het verhaal bedient zich de wetmatigheden van een volwassen scenario. De beeldvoering is die van de moderne cinema, met alle mogelijke en onmogelijke camerashots. De montage is snedig en gevarieerd en bouwt een brug tussen de klassieke cinema en hippe videoclips. Waar vroeger elk beeld van de ‘tekenfilm’ scherp was van voor- tot achtergrond, wordt er er gespeeld met de beperkingen van een analoge lens.

Animatiestudio Pixar heeft een gloednieuwe trailer gelost voor ‘Turning red’, de eerste Pixarfilm die sinds de pandemie in de bioscoopzalen zal verschijnen.

‘Turning Red’ gaat over het 13-jarig meisje Mei Lee die met een “poef” in een gigantische rode panda verandert als ze te opgewonden raakt (wat dus bijna altijd is). Mei Lee heeft een beschermende, zo niet enigszins hoogmoedige moeder, Ming, die nooit ver van haar dochter verwijderd is – wat een een lastige realiteit vormt voor de tiener.
Sandra Oh – die je onder andere kunt kennen van ‘Grey’s Anatomy’  en ‘Killing Eve’ – zal de stem van moeder Ming verzorgen. Rosalie Chiang heeft nog geen grote rollen op haar naam staan. Zij zal de stem van Mei Lee vertolken in de film.

De film wordt geregisseerd door Domee Shi. Zij regisseerde eerder al de kortfilm ‘Bao’, die een Oscar won. ‘Turning red’ is haar langspeelfilmdebuut, maar ze werkte eerder al mee aan films als ‘Toy story’ of ‘Inside out’.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More