De Super League is prematuur dood en begraven

Super League dan toch geen superidee.

“Wij zijn fans, geen consumenten”, het was één van de vele slogans die Chelsea-supporters omhoogstaken in hun straatprotest tegen de Super League. Het volk kwam in opstand, de UEFA sprak dreigende taal en de Britse premier Boris Johnson beloofde stappen te ondernemen: “Alle mogelijke maatregelen liggen op tafel, ook op het vlak van wetgeving, om ervoor te zorgen dat deze plannen gestopt worden.” De 55 lidstaten van de UEFA veroordeelden de Super League. En – belangrijk – Bayern en PSG, besloten niet mee in de boot van het grote geld te stappen.

Bij Manchester City – één van 12 deserterende clubs – sloten Pep Guardiola en Kevin De Bruyne zich aan bij het protest. Gisteren in de late uren was het duidelijk dat alle Engelse ploegen uit de Super League stapten. Uiteindelijk kwam er een gezamenlijke verklaring waarin gemeld werd dat Liverpool, Arsenal, Manchester United, Tottenham Hotspur, Chelsea en Manchster City afzagen van het project.

City was de eerste die ervan afzag. “We zijn de formaliteiten gestart om ons terug te trekken”, meldde de club. Arsenal bood excuses aan voor het mislukte project. “We hebben een fout gemaakt.” Liverpool: “We dachten dat we in de kopgroep zaten. Dat bleek niet zo te zijn.” Manchester United: “We hebben heel goed geluisterd naar de fans, naar onze politici en naar de aandeelhouders. De enige juist keuze is om ons terug te trekken.”

Het avontuur is hiermee nog niet voorbij. De putsch zal littekens achterlaten. Het vertrouwen is geschaad. Het is afwachten tot de gemoederen zijn bedaard, om te zien wat de schade is.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More