De strafste stoten uit de sportwereld van afgelopen weken

Jackie Chan doet een stuntje in het snooker en Donald Trump is een valsspeler. In dit tweewekelijks overzicht vind je alles terug dat je nog niet, maar absoluut wel moet weten over de sportwereld.

Golf

“Donald Trump houdt zich niet aan de spelregels”

Al sinds 1999 koopt en legt de president van de Verenigde Staten golfterreinen aan. Bij zijn presidentsverkiezing in 2016 had Trump wereldwijd zo’n 17 golfbanen op zijn naam staan, waarop regelmatig prestigieuze golfwedstrijden gehouden worden. De president zelf waagt zich regelmatig ook aan een spelletje, vaak met andere grote leiders of professionele golfers. Volgens Rick Reilly, voormalig columnist bij Sports Illustrated, heeft de wereld echter een verkeerd beeld van Trumps sportieve capaciteiten. In een interview met Reuters verklaarde hij dat hij zelfs een boek heeft geschreven over ‘s mans gefoefel met de spelregels: Commander in Cheat.

“Iedereen lijkt het idee te hebben dat Donald Trump zo’n goede golfer is”, zegt Reilly in het interview. “Zo zou hij zelf beweren dat hij een handicap heeft van 2.8, maar in werkelijkheid heeft hij er een van 10. Dat is nog altijd niet slecht voor een man van zijn leeftijd, maar toch heeft Trump blijkbaar de behoefte zich beter voor te doen dan hij is. Tijdens golfpartijtjes legt hij bijvoorbeeld een afgedwaalde bal regelmatig in een betere positie, telt hij zijn eigen strafpunten niet mee en slaat hij putts over die te dichtbij lijken.”

 

Volgens Reilly is het belangrijk dat mensen het boek over het golfgedrag van de president lezen, omdat het een goed beeld schept van wie de man werkelijk is en hoe hij zich gedraagt achter de schermen. Het Witte Huis gaf alvast geen commentaar.

Eerste gemengd professioneel golftoernooi is een feit

Begin deze maand werd voor de allereerste keer de Jordan Mixed Open georganiseerd in Akaba in Zuidwest-Jordanië. Daarin werden er drie tours, de Challenge Tour, Senior Tour en de Ladies European Tour, gecombineerd tot één grote wedstrijd, waarbij vrouwen, mannen en senioren niet alleen met elkaar speelden, maar ook tegen elkaar. Volgens voormalig nummer één Greg Norman is de realisering hiervan indrukwekkend. “Ongetwijfeld zijn golftoernooien waarin het talent van professionele golfers belicht wordt ongeacht geslacht, de toekomst van de sport.”

De Nederlander Daan Huizing werd de eerste winnaar van de historische  wedstrijd. Hoewel de Jordan Mixed Open niet meetelt voor de seizoensranglijsten van de tours, streek Huizing er wel een mooie 50.000 euro mee op.

Paardenrennen

Britse Jockey Club huurt Marvel-artiesten in om racepaarden te vereeuwigen

In de aanloop naar The Grand National begin deze maand, de belangrijkste en meest prestigieuze steeplechase van het jaar, besloot de Britse Jockey Club enkele striptekenaars van Marvel in te huren om de beste racepaarden van het land om te toveren tot superhelden. De tekenaars, die ook meewerkten aan de Black Panther en Spiderman-strips, creëerden zo het stripverhaal Magnificent Racehorses. De strip is 24 pagina’s lang en vertelt het verhaal van 10 publiekslievelingen, waaronder drievoudig Grand National-winnaar Red Rum, Super Stallion Frankel en de grote Desert Orchid. De strip is online gratis in te kijken.

Formule 4

Saudi-Arabië heeft eerste vrouwelijke autocoureur

In juni vorig jaar hief Saudi-Arabië het rijverbod voor vrouwen op. Reema Juffali is nu de allereerste vrouw uit Saudi-Arabië met een licentie, die mag deelnemen aan wedstrijden. De 27-jarige Juffali maakte begin deze maand haar debuut in het Britse Formule 4-kampioenschap.

“Dat ik hier vandaag sta, is echt ongelooflijk”, liet ze optekenen. “Ik ben erg dankbaar en blij dat ik dit op zo korte termijn heb kunnen verwezenlijken. Alle steun die ik van vrienden, familie en mensen die ik zelfs niet ken gekregen heb, is fantastisch en pusht me om steeds beter te worden.”


 

Wielrennen

Allereerste WK E-Mountainbike zorgt voor gekibbel

Aangezien elektrische fietsen, en vooral elektrische mountainbikes, enorm populair zijn bij het grote publiek, nam de Internationale Wielerunie (UCI) deze in januari op in hun wedstrijdreglement. Later dit jaar zal dan ook het allereerste E-Mountainbike Wereldkampioenschap doorgaan in Canada. Ook andere wedstrijden met elektrische fietsen werden reeds opgenomen op de wielerkalender van de UCI.

De Fédération Internationale de Motocyclisme, de overkoepelende organisatie van nationale motorrijdersverenigingen (FIM), betwist nu dat de UCI het alleen zeggenschap heeft over E-bike competities. Want fietsen die aangedreven worden door een motor, zijn toch eigenlijk motorfietsen? Het FIM kondigde dan ook een rivaliserend kampioenschap aan: het inaugurele FIM E-Bike Enduro Wereldkampioenschap. Dat zal in juni van dit jaar doorgaan in Frankrijk.

Het UCI reageerde verrast en teleurgesteld op die streek en verklaarde dat de renners die deelnemen aan het kampioenschap georganiseerd door het FIM, een sanctie aan hun broek zullen krijgen.

Het FIM onderscheidt zich nu echter door mountainbikes toe te laten die een vermogen hebben van meer dan 250 watt, iets wat niet mag in wedstrijden van de UCI.

Snooker

Jackie Chan haalt fenomenale stoot uit met Ken Doherty

Na afloop van de China Open nodigde stuntman Jackie Chan voormalig wereldkampioen Snooker Ken Doherty uit in Hong Kong. Om samen een nachtje te gaan stappen en om Doherty zijn laatste nieuwe truc te tonen. Ken Doherty was er zo van onder de indruk, dat hij het filmpje deelde op zijn Instagramaccount.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A trick shot from Jackie Chan the other night in HK in Franky’s club ,what a great night 🤣 #EastAsiaSnookerClub #JCLegend

Een bericht gedeeld door Ken Doherty (@kendoherty1989) op

Basketbal

NBA investeert miljoenen in nieuwe Africa League

In Noord-Amerika blijkt er een groeiende interesse te zijn in Afrikaanse basketbalspelers wegens hun succes in de NBA. In 2017 kreeg Joel Embiid, een 25-jarige center uit Kameroen, een vijfjarig contract aangeboden van zo’n 150 miljoen dollar. Embiid is nu samen met de Nigeriaanse Giannis Antetokounmpo in de running om de nieuwe most valuable player van de League te worden.

Negen jaar geleden zette de NBA al een kantoor op in Afrika. De eerste NBA Africa Game werd in 2015 gehouden. De kampioenschappen van 2017 en 2018 werden gespeeld in uitverkochte zalen in Zuid-Afrika. In januari 2020 zal de NBA nu, samen met de Fédération Internationale de Basketball (FIBA), de Basketball Africa League lanceren. Daarin zullen twaalf teams van over het hele continent meedraaien.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More