De strafste stoten uit de sportwereld van afgelopen weken

Je weet natuurlijk al langer dat Roger Federer niet alleen zijn 100ste, maar ondertussen ook zijn 101ste ATP-overwinning behaalde en dat Wayne Rooney onlangs het 350ste doelpunt van zijn carrière binnen trapte. Maar in dit tweewekelijks overzicht vind je alles terug dat je nog niet, maar absoluut wel moet weten over de sportwereld.

Basketbal

NBA wil eerste vrouwelijke hoofdtrainer introduceren

In Noord-Amerika staat de National Basketball Association (NBA) bekend als leider in diversiteit in de sport. Nadat Becky Hammon in 2014 door de San Antonio Spurs aangenomen werd als eerste vrouwelijke assistent coach, werden er steeds meer vrouwen in de League geïntroduceerd. Op dit moment fungeren er vier vrouwen in de technische staf van de NBA. Liliahn Majeed, ondervoorzitter van de werkgroep diversiteit en integratie van de NBA, verklaart dat sinds vrouwen een belangrijkere rol spelen in de Amerikaanse basketbalcompetitie, zij in de toekomst ook de rol van hoofdtrainer op zich zullen kunnen nemen. Majeed pleit ook voor een gelijke vertegenwoordiging van mannen en vrouwen in alle levels van de NBA.

Hoewel er online wat tegenkanting komt en de bekwaamheid van een vrouw als hoofdtrainer in vraag wordt gesteld, wordt het idee van binnenuit de NBA gesteund. Pau Gasol, die zesmaal uitgeroepen werd tot NBA All-Star en onder Becky Hammon gespeeld heeft, schreef vorig jaar een open brief over vrouwelijke coaches en stelde dat hij het alleen maar vreemd zou vinden, moest de NBA niet in Hammon geïnteresseerd zijn als hoofdcoach. Ook NBA voorzitter Adam Silver steunt het idee.

Paardenrennen

 

Thunder Snow wint 12 miljoen dollar aan prijzengeld na historische overwinning in Dubai

Thunder Snow is een vijfjarige Engelse volbloed die erin slaagde twee opeenvolgende wereldbekertitels op zijn naam te schrijven in Dubai. Na een spannende nek-aan-nekrace werd Thunder Snow op basis van de finishfoto tot overwinnaar uitgeroepen van ook de tweede manche van de Wereldbeker in Dubai, één van de best bezoldigde wedstrijden in de sport, waardoor het dier opeens een prijzenpot van 12 miljoen dollar rijk was. Het paard werd bereden door de Belgische jockey Christophe Soumillon, die trainer Saeed bin Suroor en teameigenaar Sheikh Mohammed bin Rashid al-Maktoum bedankte voor het vertrouwen.

Snooker

Ronnie O’Sullivan stoot Mark Selby van nummer één op wereldranglijst

Voor het eerst sinds 2010 staat Ronnie O’Sullivan opnieuw op nummer één in het snooker. Door Neil Robertson te verslaan in het inaugurele Tour Championship in het Welsche Llandudno, beëindigde hij Mark Selby’s vierjarig behoud van de titel. O’Sullivan won daarmee 150.000 pond prijzengeld en werd met zijn 43 jaar de tweede oudste snookerspeler die de nummer één-positie op zijn naam kon schrijven.

Voetbal

Paus Franciscus: “Messi is goed, maar hij is God niet”

De paus heeft in een interview met de Spaanse televisiepresentator Jordi Évole Requena voor eens en voor altijd uitgemaakt dat Messi God niet is. Hoewel de heilig man de talenten van de Argentijnse profvoetballer wel inziet, vindt hij dat het in theorie heiligschennis is om naar hem te verwijzen met die term. Ook zeggen dat je Messi ‘adoreert’ is in principe godslastering, aangezien alleen God aanbeden kan worden. Gelukkig begrijpt paus Franciscus wel dat mensen dit in een opwelling naar de hemel uitroepen en verbiedt hij het gebruik van de uitdrukkingen niet.

 

Tennis

Onderhandse opslag van Nicholas Kyrgios krijgt bijval van Andy Murrays moeder

Met twee onderhandse opslagen, waarvan één een ace, versloeg de Australische tennisspeler Nick Kyrgios zijn tegenstander Dusan Lajovic zondagavond op de Miami Open. Hoewel deze opslag niet verboden is in het tennis, wordt hij haast nooit gebruikt. Dat Kyrgios dat wel doet, wordt dan ook niet door iedereen met applaus ontvangen. Op sociale media werd het debat geopend over hoe onderhands deze onderhandse opslag nu juist is.

Judy Erskine Murray, de moeder van de Schotse tennislegende Andy Murray en zelf ooit de Schotse nummer één in het vrouwentennis, vindt de onderhandse opslag van Kyrgios naar eigen zeggen geniaal. Zij tweette: “The whole point of tennis competition is to disrupt [your] opponent’s game by applying pressure through changing the speed, spin, direction, depth or height of the ball. And that includes the serve. Kyrgios is a genius. I’m surprised more players don’t do it.”

Ook Mike Phelan, voormalig middenvelder bij Manchester United, mengde zich in het debat. Hij tweette het volgende:

Schansspringen

Ryoyu Kobayashi schrijft geschiedenis

Dit seizoen schreef de 22-jarige Japanner Ryoyu Kobayashi geschiedenis in het schansspringen en decimeerde hij zijn tegenstanders in de discipline. Hij begon het seizoen met een sprong van 252 meter op het Wereldkampioenschap in Planica, Slovenië, een recordsprong op deze schans. Kobayashi werd daarna de eerste niet-Europese man die alle wereldbekertitels van het seizoen op zijn naam kon schrijven en de derde skiër ooit die elke wedstrijd van het Vierschansentoernooi kon winnen. In totaal won hij alle dertien Wereldbekermanches van het seizoen 2018-2019 en won hij alle zes mogelijke titels van de Wereldbeker: Skivliegen, Vierschansentoernooi, Raw Air, Planica7, Willingen Five en de algemene Wereldbeker.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More