De Strade Bianche winnen, was dit jaar meer dan zomaar winnen (video)

Van der Poel dwingt respect af.

Van der Poel is de beste van de besten en wint de Strade Bianche. Dat zeggen we niet zomaar. De laatste 40 kilometer reed een groepje met de beste wielrenners van het moment samen naar de finale: Alaphilippe, Van Aert, Van der Poel, Pogacar, Bernal, Pidcock, de verrassende Amerikaan Quinn Simmons en de Oostenrijker Michael Gogl. 

Van der Poel had een afspraak met de geschiedenis. De Strade Bianche winnen, zou dit jaar meer zijn dan zo maar een overwinning.

Niet iedereen is fan van Van der Poel. Hij is te berekend, mist drama, heroïek, tragiek en is een saaie Hollander. Wel, vandaag geeft hij de criticasters ongelijk. Met Bernal en Alaphilippe ging hij de laatste kilometer in, een laatste steile klim naar de majestueuze Pizza del Campo. Hij, Van der Poel, een boom van een vent in vergelijking met de twee pluimen Bernal en Alaphilippe. Hij, die 10 kilo meer naar boven heeft te duwen dan zijn de wereldkampioen en de voormalige Tourwinnaar. Hij, Van der Poel reed ze superieur uit het wiel.

De koele kikker is achtergebleven in de velden van Toscane en een held is geboren. Een brok Hollandse emotie met een geut geadopteerde Vlaamse vreugde reed over de meet in Siena. Hij, Mathieu Van der Poel, is de grootste.

Damn!

Reactie van Van Aert, de winnaar van vorig jaar en topfavoriet: “Nog iets beter worden en dan gaan we een mooi klassiek seizoen tegemoet.” Hij werd vierde.

We zijn benieuwd. Het wielrennen heeft weer helden, grootmeesters die man tegen man er voor strijden om de grootste te zijn.

Laat maar komen dat seizoen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More