De Strade Bianche: een jonge klassieker

Het eerste grote duel tussen Van Aert en van der Poel

De Strade Bianche is straks 15 edities oud. 190 kilometer door Toscane over ongewone wegen. De ‘Strade’ is anders omdat 70 kilometer van de koers niet over asfalt, maar op onverharde grind- en zandwegen gaat. Vandaar ook de naam, de witte wegen: de Strade Bianche.

Volgens het Corona protocol rijden ze zaterdag door een rode zone. Maar dat zou geen impact hebben op de koers. “Dat Siena in code rood is geplaatst heeft geen impact op de koers zelf, alleen op het publiek. De toeschouwers moeten thuis blijven. Natuurlijk kan er nog van alles gebeuren met het coronavirus, maar op dit moment hebben wij niet gehoord dat de wedstrijd niet kan plaatsvinden”, aldus de organisatie.

Als alles door kan gaan, wordt het zaterdag een natte editie, zo is voorspeld. Tot en met donderdagmiddag is het in Siena droog met temperaturen tot 18 graden, maar donderdagavond verandert het klimaat. Vrijdag worden er stevige regenbuien verwacht en ook zaterdag zal regelmatig lichte regen vallen met temperaturen tot elf graden. Weer voor Flandriens.

Zaterdag is het Van Aert tegen van der Poel, de clash der titanen, op een parcours dat hen allebei op het lijf is geschreven.

Vorig jaar won Wout Van Aert in kurkdroge omstandigheden en bij temperaturen tot 43 graden. De aangekondigde nattigheid van zaterdag hoeft voor Van Aert echter geen nadeel te zijn. Integendeel. Door de regen krijgen de grindwegen een zuigend effect, waarvoor een hoge wattage nodig is.

Ach ja, er is natuurlijk ook nog het peloton, met ene Julian Alaphilippe.

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More