De Shaq: tenenkrullend slecht

Stel dat de minireeks De Shaq gemaakt zou zijn door een laatstejaarsstudent als afstudeerproject, dan zou je kunnen stellen dat die student een behoorlijk werk heeft afgeleverd. Mocht je dan suggereren dat de reeks op televisie uitgezonden zou moeten worden, dan had iedereen zich allicht een bult gelachen. Zelfs op YouTube zou je dit niet plaatsen. Toch mochten de kijkers van één op de VRT de eerste aflevering van dit vreemde fenomeen aanschouwen.

Dat is eigenlijk een intrieste zaak aangezien we best wel fan zijn van Soe Nsuki. We zagen ze al een paar keer bezig in De Slimste Mens en de grapjes – op voorwaarde dat ze die zelf geschreven heeft – waren eigenlijk wel leuk. De Shaq is voor alle duidelijkheid niet leuk. De humor verstopt zich zelfs niet in een verborgen kamer van het huis waar gefilmd wordt, maar werd allicht in een diepe put in de tuin begraven.

De Shaq is een vierdelige ‘comedy- en murder mystery-reeks’ waarin personal trainer Shaq (Prince K. Appiah) door zijn zakenpartner Marnix (Bart Hollanders) gevraagd wordt om hem te helpen met een ‘probleempje’. Wanneer dat probleempje een lijk in de tuin blijkt te zijn, wil Shaq zo snel mogelijk weg van de vermoedelijke plaats delict. Maar dat is buiten Marnix gerekend.

De minireeks werd geschreven door Soe Nsuki, Chingiz Karibekov, Inès Eshun en Anthony Nti. Prince K. Appiah, Bart Hollanders, Soe Nsuki en Isabelle Van Hecke schitteren (lees: stuntelen) in de hoofdrollen. Inès Eshun en Anthony Nti namen de regie voor hun rekening. De Shaq is een productie van Caviar.Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More