De scheefpoeper in prins Philip (1921-2021)

Prins Philip, officieel Philip van Griekenland en Denemarken (Korfoe, 10 juni 1921 – Windsor Castle, 9 april 2021), was sinds zijn huwelijk hertog van Edinburgh. Philip was de echtgenoot van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk.

Echtgenoot wel, maar zeker geen trouwe echtgenoot. De lijst van echte en vermeende minnaressen is lang en zeker niet volledig. Philip had iets met Patricia ‘Pat’ Kirkwood. Echtgenote Elizabeth was toen zwanger van Charles. Philip had ook een relatie met actrice Hélène Cordet, Merle Oberon en Anna Massey. Philip zou zelfs de vader van de 2 kinderen van Hélène zijn.

En dan is er zijn relatie met de Russische danseres Galina Ulanova. Zijn verhouding werd zelfs in de gaten gehouden door MI5 en MI6 door de politieke gevolgen.

Dichter bij huis zocht Philip troost en warmte bij de adellijke Penelope Brabourne, danseres Patricia Kluge en televisiepersoonlijkheid Katie Boyle. En deze lijst is verre van compleet. 

‘Onze’ Albert II kan er nog een puntje aan zuigen.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More