De roze droom van Evenepoel is voorbij

Evenepoel stapt met kneuzingen en schaafwonden uit de Giro, de rug van Bernal kraakt.

Deze Giro is voor Evenepoel eentje om snel te vergeten. Na de crash van gisteren is het over and out voor de renner van Deceunick-QuickStep. Hij heeft te veel pijn, het risico is te groot. Ondersteund door ploegmaats Keisse en Honoré bereikte hij na zijn val met veel pijn de aankomst in Sega di Ala. Als 132ste, op 26.38 van ritwinnaar Daniel Martin. “Ik weet niet goed wat er voor mij gebeurde. Ik kon een val maar moeilijk ontwijken, want er lag iemand voor en er reed iemand naast me”, zei Evenepoel achteraf. We mogen van geluk spreken, het had erger kunnen zijn.

We kunnen voorzichtig besluiten dat er nog wat werkpunten zijn voor Evenepoel, maar dramatiseren zou oneerlijk zijn. Het mag een klein wonder heten dat iemand met amper enkele maanden training in de benen zo ver is geraakt in zijn eerste grote ronde.

Het was niet de enige dramatische gebeurtenis gisteren in de Giro. Wie zei er dat de Giro al beslist was? Op de Sega di Ala bleef Bernal plots als het ware ter plaats trappelen. Speelt zijn rug dan toch weer op? De roze trui verloor in de zeventiende rit op de onuitgegeven slotklim van de Sega di Ala bijna één minuut op Simon Yates. De Colombiaan staat nog wel altijd comfortabel aan de leiding, maar incasseerde toch een eerste tik. Caruso is de eerste achtervolger op 2:21. Yates is opgeschoven naar de derde plaats en volgt op 3:23. Nog een serieuze kloof. Doch, het klimwerk zit er nog niet op.

Toch relativeert Bernal het verlies van gisteren. Ik ben nog best tevreden omdat ik niet mijn beste dag had en ik uiteindelijk niet heel veel tijd verloren heb”, zei Bernal in een gesprek met de ‘Rai’. “Ik zat dicht bij Caruso en dat is de renner voor wie ik moet uitkijken. Yates reed een geweldige beklimming, eentje met steile stukken die hem uitstekend lagen. Hij was sterk Ik probeerde hem te volgen, maar dat bleek moeilijk. Uiteindelijk zat ik dus bij Caruso, dus het is oké voor mij.”

Maar vooral zijn laatste woorden, zijn die van een man met een winnersmentaliteit: “Ik ben inderdaad blij dat ik niet meer tijd verlies op Caruso. En uiteindelijk, als ik straks de Giro win met één seconde of met twee minuten voorsprong, dat maakt geen enkel verschil.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More