De plantaardige hamburger die naar vlees smaakt en zelfs bloedt (video)

Ben je het beu om constant geconfronteerd te worden met wansmakelijke beelden uit slachthuizen en wil je graag een substituut voor die heerlijke, sappige burger?

Wetende dat veeteelt voor zo’n tachtig procent verantwoordelijk voor het broeikaseffect, moeten we de The Impossible Burger misschien eens overwegen als een oplossing. Want de productie van honderd gram rundvlees kost gemiddeld 1.980 liter water: meer dan je in een maand tijd met douchen gebruikt. Het bedrijf Impossible Foods is daarom al zeven jaar lang bezig met het ontwerpen van een genetisch gemanipuleerde burger die smaakt, ruikt en zelfs voelt als echt vlees. Wetenschappers begonnen met een simpele vraag: wat maakt vlees vlees?

Inmiddels zetten reeds verschillende Amerikaanse chique eettenten de burger op hun menukaart. En aan de recensies te zien valt-ie nog in de smaak ook. De burger smaakt naar één die gemaakt werd van kwaliteitsrundvlees. De structuur is iets losser en sappiger, maar heeft wel verdacht veel overeenkomsten met een vleesburger.

Speciaal aan deze burger is dat hij niet gemaakt werd voor vegetariërs of veganisten: hij is echt bedoeld om vleeseters over te halen. Het productieproces van deze burger heeft 95 procent minder land nodig, 74 procent minder water en 87 procent minder broeikasgassen. En er worden geen hormonen of antibiotica gebruikt.  Ook de ingrediënten zijn nieuw: het voornaamste ingrediënt komt uit de wortels van de sojaplant, een deel van soja dat nog nauwelijks wordt gebruikt. De rest zijn tarwe, kokosolie en eiwitten uit aardappelen.

Niet alleen zal de planeet je dankbaar zijn, ook koeien kijken graag toe wanneer je dit stukje diervriendelijk vlees bestelt.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More