De papieren versie van de Game Of Thrones-draak is minstens even indrukwekkend (foto’s)

Alle fantasy-fans ter wereld zitten op het puntje van hun stoel, want het slotseizoen van Game of Thrones gaat beginnen.

Dat de de populairste serie uit de televisiegeschiedenis een bloederig einde zal kennen, staat ongetwijfeld vast. Gemiddeld vallen er zo’n veertien doden per aflevering. 

Ondertussen zijn er al 67 afleveringen, honderden personages en een gemiddelde van veertien doden per aflevering de revue gepasseerd. “Een nooit geziene  opwinding heerst er over het zesdelige slotseizoen van een serie die door miljoenen mensen devoot wordt gevolgd, mogelijk het laatste grote koffieautomaatfenomeen uit de televisiegeschiedenis”, aldus de Amerikaanse criticus Alan Sepinwall.

Het is nog afwachten welke vernietigende rol de zombiedraak van het White Walkers leger zal spelen. De werknemers van kantoorartikelenleverancier Viking Direct zijn in ieder geval helemaal in de GoT-stemming, daar ze nu elke ochtend begroet worden door een levensgrote, vuurspuwende draak uit de serie.  De draak is het resultaat van 100 uur werk en 1.200 vellen papier, en werd in het geheim gecreëerd door papierkunstenaar Andy Singleton.

Singleton liet zich inspireren door de fantasiewezens uit de serie, maar leunde bij de totstandkoming van zijn design toch vooral op zijn eigen creativiteit. Wekenlang zwoegde hij om het gevaarte op tijd af te krijgen en zodanig de werknemers van het Viking-kantoor een verrassing van formaat te bezorgen.

Het eindresultaat? Een papieren draak met een spanwijdte van 6 meter. Een vuurspuwende post-it van formaat dus.

1

Image 1 of 8

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More