De onderbroek van Bart De Wever ligt in een Nederlands museum

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand.

Geen onderbroekenhumor maar pure ernst. De onderbroek waarin de Wever een online interview gaf aan Radio 1 heeft een voorbeeldfunctie gekregen. Hij zat destijds thuis in een keurig hemd een online-interview te geven. Maar in de spiegel achter hem was te zien dat hij daar gewoon in zijn blauwe boxershort zat.

In het gerenommeerde Nemo Science Museum in Amsterdam loopt momenteel de tentoonstelling ‘Bits of You’ over datasporen die we dagelijks achterlaten. En sporen had De Wever duidelijk achter gelaten, niet ‘in’, maar ‘met’ zijn onderbroek. De expositie toont vooral hoe hard de hoeveelheid aan data is toegenomen en ook steeds persoonlijker wordt. Maar ook de gevaren van het internet, waar alles voor eeuwig wordt bewaard.

In die ernstige boodschap kon De Wever zich wel vinden en dus leende hij zijn – naar eigen zeggen gewassen en gestreken – onderbroek volgaarne uit. “Ik kan daar zelf allemaal goed om lachen, maar er kan in andere gevallen natuurlijk ook een duistere kant aan zijn. Denk bijvoorbeeld aan cyberpesten”, aldus De Wever in ‘Het Nieuwsblad’. “Het is goed dat een museum daar de aandacht op vestigt en ons doet nadenken over de digitale doorslag van ons persoonlijke leven en welke gevolgen dat heeft.”

En daarmee zet De Wever de oeroude Belgische traditie voort. Er is geen enkele ander natie ter wereld die er in slaagt om zichzelf op de wereldkaart te zetten met onnozelheden. Wie anders heeft een pissend manneke als symbool? Leve wij!

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More