De Olympische Spelen kunnen nog altijd afgelast worden

67 positieve tests in het olympisch dorp en daarrond.

Japan staat stijf van angst en paranoia voor het coronavirus. Het organiseren van de Olympische Spelen is nu al een financiële flop, maar ze proberen te redden wat er te redden valt. Het Japanse volk wil de spelen liever niet zien doorgaan. Maar het Japanse organisatiecomité heeft onder internationale druk de publieke opinie genegeerd en gekozen voor ‘veilige’ spelen ‘zonder publiek’.

Doch, dinsdag kwam hoofd van het organisatiecomité van de Olympische Spelen, Toshiro Muto, met de mededeling dat het annuleren van de Olympische Spelen nog steeds tot de mogelijkheden behoort. De laatste 24 uur werden 67 positieve tests afgelegd in het olympische dorp en daarrond.

“We kunnen niet voorspellen wat er gebeurt in de komende dagen wat betreft het aantal besmettingen. Bij een piek moeten we in discussie blijven met de lokale overheid”, stelde Muto. “Gebaseerd op de huidige situatie gaan we opnieuw over tot gesprekken met de vijf partijen in deze situatie. We moeten blijven kijken naar at de mogelijkheden zijn als besmettingen blijven stijgen.”

Daar ligt menig atleet van wakker op zijn kartonnen bed. “Het zal toch niet waar zijn zeker?”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More