De nieuwe DeLorean kan écht vliegen (video)

Wel enkel in de lucht, niet doorheen de tijd.

Wijlen John DeLorean had een droom: zijn eigen auto bouwen. Het moest een tweezitter worden met een roestvrij stalen koets. En aangezien hij zelf één meter drieënnegentig was, moest die groot genoeg zijn voor lange mensen. De deuren moesten makkelijk open kunnen in een nauwe parkeerplaats. Dat resulteerde uiteindelijk in de DeLorean DMC-12.

Heel veel exemplaren werden er niet verkocht, maar Doc Brown had er wel eentje in Back To The Future. Hij vloog er mee naar het verleden en de toekomst.

John DeLorean stierf in 2005, maar zijn neef Paul DeLorean heeft ook een droom. Ook zijn auto is een tweezitter. Maar dan wel een die geen wegen nodig heeft en verticaal kan opstijgen en landen. Bovendien moet de wagen zo makkelijk te besturen zijn – en voldoende autonomie aan boord te hebben – dat zelfs de grootste kluns er mee in de lucht en weer op de begane grond geraakt, zonder brokken te maken.

Paul knutselt momenteel aan de DeLorean Aerospace DR-07. Een voertuig met heel veel vleugels en elektrisch aangedreven ventilatoren. Die zijn kantelbaar, zodat ze de Aerospace eerst bovenwaarts kunnen tillen om vervolgens voorwaarts te bewegen.

Paul DeLorean is er van overtuigd dat hij volgend jaar al met zijn DR-07 door de lucht zal klieven. Voor een proefvlucht, welteverstaan. Wanneer-ie in productie kan, hangt volgens DeLoreans team vooral af van de ontwikkeling van de accu’s. Van zodra er geen honderden kilo’s batterij meer nodig zijn om een deftige actieradius te bekomen. Wanneer dat zal zijn? Men schat ergens tussen 2022 en 2037.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More