De Mol: meer van hetzelfde (da capo)

Eind 98 mag Ben Crabbé zijn licht laten schijnen op het televisieseizoen van 1999. “Televisie brengt nooit iets nieuws en dat zal in ’99 ook niet gebeuren”, stelt Crabbé in de media. “Alles is al gedaan en komt ook weer terug. Dat gaat in rolbewegingen. Momenteel zijn de grote publieksshows met figuren à la Walter Capiau, die via een lange trap uit de hemel komen neergedaald, absoluut out. Maar geen paniek, ze komen ooit terug!”

“Emotie-tv? Ach, Goedele zal nog wat verder gaan dan afgelopen jaar. Met onderwerpen in de trant van ‘Mijn hond heeft mij verlaten’. En VT4 heeft 1.000 afleveringen van Jerry Springer gekocht, dus die blijft ook nog even. VT4 zendt nu maar twee afleveringen per dag uit, misschien kan die frequentie nog wat hoger. Maar iets als Seks voor de boeg op de Nederlandse tv, waarin Menno Büch mensen voor de camera hun seksuele wensen laat vervullen, zie ik bij ons nog niet zo gauw verschijnen.”

“Nee”, houdt Crabbé vol, “er is niks nieuws onder de zon. Zelfs De Mol is gewoon een vertaling van Agatha Christie’s Tien kleine negertjes.” “Wie in ’99 in is in tv-land en wie out? Van Chris Dusauchoit en Rob Vanoudenhoven verwacht ik vuurwerk. En Dirk Sterckx zal wel out zijn, zeker?”

Ben vergist zich over De Mol. Het programma slaat in 1999 in als een bom en is terecht een kijkcijferkanon. Vandaag is De Mol opnieuw op tv. Het is geen slechte tv, maar niet iedereen zal zich – zoals in 1999 – laten meeslepen door het spelletje.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More