De miserie begint nu echt voor Joe Biden

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

Joe Biden werd aangekondigd als de grote verbinder. Dat was volgens de Democraten hoognodig, na vier jaar polarisering onder Trump. Als er echter één ding duidelijk is na de eerste twee maanden van Biden’s ambtstermijn, is het dat de tijd van ‘verbinding’ in de Amerikaanse politiek definitief voorbij lijkt. 

Het kabinet Biden trad aan met volgende boodschap: ‘wat we nu moeten doen, is het helen van de ziel van onze natie, en het herstellen van het Witte Huis als symbool van stabiliteit en geloofwaardigheid.’

Of dat hem aan het lukken is, valt niet te zeggen. Maar het is in ieder geval wel duidelijk dat de toon van het Witte Huis compleet veranderd is.
Geen onvoorspelbare, nachtelijke tweets meer van de president. Geen rare uitspraken die iedereen tegen de schenen schoppen. En heel wat aandacht voor organisaties en minderheden als Black Lives Matter en de LGBT*-gemeenschap.

Wat dan weer wel een duidelijke overeenkomst is met Trump, is dat Biden in een hoog tempo de executive orders van zijn voorganger ongedaan begon te maken.
Die executive orders zijn een manier voor de president om het parlement te omzeilen, en stilaan de belangrijkste manier van beleid voeren.

Ondertussen zijn Biden’s wittebroodsweken echter voorbij, en zien we dat hij voor erg moeilijke maanden staat. 

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee?
Log hier in
en krijg toegang tot alle artikels en digitale magazines.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More