De meest luxueuze slaaptrein ter wereld lijkt net een droom (video)

De extreme hitte heeft ook zo zijn effect op treinreizen.

De spoorstaven worden zo heet dat ze uitzetten. Hierdoor wordt het spoor langer en dat zorgt er dan weer voor dat er kronkels in de sporen ontstaan. Met gevolg dat treinen hierdoor kunnen stilvallen en de airco het laat afweten.

Maar mocht jij zich op dat moment bevinden in de ultramoderne en ultraluxe Shiki Shima Train Suite van Japan Rail East, dan is dat op zich nog geen ramp. Al betwijfelen we of deze trein wel ooit mankementen heeft die een Belgische trein dagelijks mag ervaren, want de Japanners staan erom bekend dat ze met alles rekening houden tot in het kleinste detail.

Waar je hier meestal zo dicht op elkaar gepropt staat, dat je zelfs kan ruiken wat je buurman ’s ochtends voor ontbijt had, draait in deze trein alles om het comfort van de reiziger. De futuristische suites zijn slim ingedeeld met zithoek, bed, douche en toilet. In de imposante lounge en dinerruimte zijn fauteuils naar buiten gericht zodat je optimaal kan genieten van het wisselende uitzicht.

Helaas is de treinreis slechts bedoeld voor de happy few, daar er maar maximaal 34 gasten zijn toegelaten. Zij kunnen dan wel dineren in een restaurant onder streng toezicht van Japanse topchefs,  in stijl een drankje nuttigen in de loungebar en relaxen in één van de twee panorama-wagons.

Shiki Shima betekent letterlijk ‘eiland van vier seizoenen’ en dat is geen toeval. Elke trip is namelijk speciaal afgestemd op het jaargetijde. Zo rijdt de trein tijdens de winter naar de Naruko Hot Spring Villages tussen besneeuwde bergen. In de lente staat vaak Obasute Station op het programma met vooral in het donker een mooi uitzicht op het lager gelegen Chikuma en de Obasute Tanada rijstterrassen. Deze rijstvelden zijn in deze tijd van het jaar gevuld met water en zorgen daarmee voor schitterende reflecties.

Reserveren doe je hier maar je moet wel bereid zijn om flink wat geld op te hoesten voor een ticket:  6.300 euro voor drie nachten. Daarnaast is het ook mogelijk om extra excursies te boeken om wat cultuur te snuiven op de plekken waar de trein stopt. 

Dat is veel geld, maar vraag je dan eens af: hoeveel hebben de vele spoorstakingen en vertragingen van onze treintjes jou al gekost? En daar heb je helaas geen goede herinneringen aan.

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More