De meest idiote GAS-boetes

Vandaag in het nieuws: steden schrijven tegenwoordig zoveel GAS-boetes uit, dat ze verdrinken in de administratie dat dit meebrengt. Maar in sommige steden krijg je ook wel voor de meest idiote redenen GAS-boetes…

In Leuven worden er zo’n drieduizend GAS-boetes per week uitgeschreven. Dat zullen er binnenkort een pak meer worden. Er worden immers camera’s geplaatst in de bewonerszones. Al wie daar straks doorrijdt terwijl-ie er niet moet zijn, mag zich dan aan een boete verwachten.

Omdat stad Leuven er nu al last mee heeft om al die GAS-boetes administratief op te volgen, zullen ze dat in de toekomst aan een externe firma uitbesteden. In vele andere steden en gemeentes wierven ze inmiddels al extra personeel aan om al die boetes te kunnen verwerken.

Voor de lol halen wij er eens de meest idiote redenen bij, waarvoor je zoal een GAS-boete kunt krijgen.

In Dendermonde is het verboden om ergens halverwege te stoppen, wanneer je van een waterglijbaan afglijdt. Nog in Dendermonde kan je een GAS-boete oplopen, wanneer je ijspegels aan de buitenkant van je dak(goot) laat hangen.

In Beerse mogen enkel zwangere vrouwen braken. Het strafste van allemaal: dit geldt zowel in het openbaar als op privé-domein.

In Merchtem is het voor kinderen verboden te voetballen op momenten dat duivenmelkers met hun duiven aan het spelen zijn.

In Hasselt kan je een GAS-boete krijgen als je in het openbaar op de rugleuning van een bank gaat zitten.

In Sint-Truiden moeten dames van lichte zeden zich, euh, zedelijk kleden, anders krijgen ze een GAS-boete.

In Koksijde mag je skaten, maar ‘niet te lang’. Hoe lang al dan niet te lang is, dat wordt er niet bij vermeld.

Nog zo één? Welaan dan. In Lokeren mag je geen eenden voederen, tenzij je enkel geeft wat ze in ‘slechts beperkte tijd kunnen opeten’.

In Leuven mogen straatmuzikanten niet vals spelen.

In Antwerpen is het blijkbaar verboden om dwarsfluit te spelen op straat. Iemand met een psychische beperking kreeg daar namelijk een GAS-boete voor. Nadat half Vlaanderen daar tegenin kwam, werd ze uiteindelijk weer geseponeerd.

In Oostende was er eens een man die een GAS-boete kreeg, voor het oprapen van zwerfvuil om in de… vuilbak te gooien.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More