De lucht in Peking kleurt geel (video)

Ergste zandstorm in tien jaar.

Het is opletten met dit artikel. Door een zandstorm die afkomstig is van de Gobiwoestijn, kleurt de lucht geel in China. De combinatie geel en Chinezen nodigt al snel uit tot flauwe grapjes, waardoor – bijvoorbeeld – Ketnetsterretje Joey Kwan zich wel eens zou kunnen verslikken in haar kommetje rijst. Eerder deze maand maakte die zich behoorlijk druk over een grapje in ‘Thuis’ waar iemand ‘flietjes van de Chinees’ had gezegd. Correctie het was enkel ‘flietjes’. We willen dan ook geen kwade Kwan op ons bord en beperken ons tot de feiten.

Het zicht in de stad Peking is door een storm minder dan 500 meter geworden. De inwoners maken zich zorgen over de mogelijke gezondheidsrisico’s. “Ik heb het gevoel dat iedere ademtocht me longproblemen geeft”, zei een inwoner. Een 25-jarige vrouw zei dat de zandstorm haar doet denken aan “het einde van de wereld”.

Nuja, als doemdenker kom je al snel bij de Bijbelse apocalyps uit natuurlijk. De zeven plagen, weet je wel. En met die corona enzo. Gelukkig zijn Chinezen geen bijbellezers.

De luchthaven in Peking annuleerde meer dan 400 vluchten. Sommige snelwegen zijn afgesloten, en scholen moeten sportactiviteiten in de buitenlucht opschorten. De luchtkwaliteitsindex van Peking laat een alarmerende waarde van 999 zien. In een normale stad schommelt dat tussen de 20 en de 50.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More