De Lijn gaat (weer) staken

Mooi initiatief om 2020 mee af te sluiten.

Er zijn gelukkig nog zekerheden: de Lijn gaat weer staken. Het is bijna traditie dat het openbaar vervoer met de feestdagen de zaak dicht gooien. De vakbonden van De Lijn kondigen vanaf 21 december een staking aan. “De impact zal voelbaar zijn over heel Vlaanderen’”, zegt Stan Reusen van de socialistische bond ACOD.

Voor de zoveelste keer krijgen we te horen dat het overleg tussen vakbonden en werkgever vastzit. Er is deze keer discussie over de werking van de technische dienst van de vervoersmaatschappij. De bonden willen dat alle lonen van de technische dienst omhoog gaan, de directie wil enkel een inspanning doen voor technici die moeilijk te vinden zijn.

Wat wij ons afvragen, als je ergens gaat werken, weet je dan niet hoeveel je betaald gaat worden? Maar wellicht zien wij dat verkeerd. Of nog, moet je telkens een land gijzelen om meer pree te krijgen? Wellicht zien wij dat ook verkeerd.

“Wij geven overleg alle kansen, wij lopen niet van de onderhandelingstafel weg”, zegt directeur-generaal Roger Kesteloot in ‘De Standaard’. “Het zijn de vakbonden die in deze gewoon van kwade wil en destructief gedrag blijven getuigen.” De top van De Lijn erkent wel dat er nog werk aan de winkel is. In januari staat een vervolg op de agenda.

Zoals gewoonlijk is het een strijd  tussen twee waarheden met alleen maar verliezers als resultaat.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More