De Leopold II-tunnel wordt Annie Cordy-tunnel

Opgeruimd staat netjes.

Na de dood van George Floyd ontstond er een tsunami van politiek correct protest. Alles wat rook naar het koloniaal verleden, moest van de sokkel en worden vervangen door echte helden. De Leopold II – tunnel was één van die projecten. De Brusselaars mochten een nieuwe naam kiezen uit een zeer merkwaardige shortlist van elf vrouwen. De meest geeky geïnspireerde naam in het lijstje was filmmaakster Chantal Akerman. Blijkbaar was het voldoende om enkele tegendraadse cultfilms te maken om een tunnel je naam te laten dragen. 
Maar goed, Akkerman heeft het niet gehaald, wel zangeres Annie Cordy. In totaal werden 30.715 stemmen uitgebracht en daarvan ging liefst 22,59 procent naar de laureate, de Belgische zangeres en actrice Annie Cordy. Zij werd gekozen voor Semira Adamu (13,68 procent) en Marie Curie (10,10 procent). Daarmee is de vervrouwelijking in het Brusselse straatbeeld ingezet.

Nu nog iets aan de files doen in de tunnel.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More