De koers was maar een klein beetje ‘van ons’

Als twee honden vechten om een been, wint de beste: Asgreen.

“Ik heb hier teleurgesteld als tweede en derde gestaan, omdat ik vond dat ik de beste was. Nu ben ik heel tevreden dat ik derde ben.” De woorden van Greg Avermaet na de 105de Ronde van Vlaanderen. Is hij daarmee de échte winnaar? Omdat hij als ancien aan de kant was gezet, in de schaduw van de grote drie: Alaphilippe, Van Avermaet en Van der Poel?

Geen van die grote drie haalde het. Nee, de beste heeft gewonnen: Patrick Lefevere, alias de Deen Kasper Asgreen. De ploeg geeft gewonnen, of beter Van Aert verloor bij gebrek aan een ploeg. Deceuninck-Quick-Step die zichzelf voor de gelegenheid Elegant-Quick-Step noemde, kon de favorieten één voor één afputten.

“Ik was gewoon niet goed genoeg”, zei en teleurgestelde Van Aert na afloop. “Het kon niet rap genoeg afgelopen zijn.” Hij stond er helemaal alleen voor. Allen tegen één.

Ja, Asgreen, was wellicht de sterkste door Van der Poel te kloppen in de spurt. Of won hij omdat hij de luxe had om niet te hoeven rijden toen hij met Van Aert en Van der Poel alleen kwam te zitten? Vierentwintig jaar na Rolf Sørensen wint nog eens een Deen Vlaanderens mooiste. Doch, uiteindlijk is dat de enige echte winnaar: de koers. Geen Parijs-Roubaix dit jaar, maar een Ronde van Vlaanderen die zijn gelijke niet kent, nemen ze niet van ons af. En zo is en blijft de koers toch nog altijd een beetje ‘van ons’.

Uitslag Ronde van Vlaanderen:

1. Kasper Asgreen (Deceuninck – Quick-Step) in 6u02:01

2. Mathieu van der Poel (Alpecin – Fenix)

3. Greg Van Avermaet (AG2R – Citroën Team) +25”

4. Jasper Stuyven (Trek – Segafredo)

5. Sep Vanmarcke (Israel Start-Up Nation) +50”

6. Wout van Aert (Jumbo – Visma)

7. Gianni Vermeersch (Alpecin – Fenix)

8. Florian Sénéchal (Deceuninck – Quick-Step)

9. Anthony Turgis (Total Direct Energie)

10. Dylan van Baarle (INEOS Grenadiers)

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More