De koers is (een beetje) van ons

Hard kunnen trappen alleen, is niet genoeg.

Gisteren is het klassieke wielerseizoen begonnen met ‘De Omloop’. Winnaar: Davide Ballerini. Of moeten we zeggen: Patrick Lefevere. De eerste koers van het jaar was een demonstratie ploegentacktiek van Deceuninck – Quick-Step. Zelfs met rugnummer 13 – die van Ballerini – ga je dan als eerste over de streep.

We mochten kennismaken met de spirit van ‘the wolfpack’. Iedereen voor iedereen. De ploeg mat iedereen af door afwisselend aan te vallen en af te stoppen, om aan het eind de snelste van het peloton af te leveren voor de spurt. Hier spreekt het meesterschap van Lefevere.

Maar wel in een koers zonder een topfavoriet als Mathieu van der Poel. Is de ‘wolfpack’ straks in staat om Mathieu van der Poel van zijn een eerste zege in Kuurne-Brussel-Kuurne te houden? Een parcours voor snelle mannen, met de laatste van twaalf hellingen op 54 kilometer van de streep, en in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, wordt ook in 2021 Brussel niét aangedaan.

Kuurne-Brussel-Kuurne zonder Brussel dus. Wel 12 hellingen, 4 kasseistroken. Aankomst rond 16u30.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More