De kappers beschuldigen de horeca van chantage

Pedro Facon zaait verdeeldheid in het land.

Gisteren schreven we nog dat Pedro Facon geen enkele autoriteit uitstraalt, maar de boodschapper zaait wel onrust en verdeeldheid tussen kappers en horeca. Na zijn interview in ‘De Tijd’ waarin de man – al dan niet in opdracht ‘hoger’ – kwam melden dat het heropenen van de horeca op 1 mei geen goede zaak is, begon het land te kibbelen. Een typische Belgische manier van communiceren om straks wat te kunnen forceren. Een onbenullige soldaat wordt vooruitgestuurd om alvast enkele schoten te lossen.

Het werkte. Na zijn salvo’s, schoot Horeca Vlaanderen meteen terug. Topman van Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwe zei in het VTM NIEUWS dat er geen sprake kan zijn van andere versoepelingen als de horeca niet open mag in mei. De Caluwe herhaalde dat de horecasector niet de motor van de besmettingen is en liet meteen weten dat de sector verwacht dat de steunmaatregelen zouden blijven, zelfs als alleen de terrassen mogen openen.

Maar daar kunnen de kappers dan weer niet mee lachen. De nationale kappersfederatie Febelhair reageert furieus op een uitspraak van de topman van Horeca Vlaanderen. “Wij wensen als sector niet betrokken te worden in dergelijke chantage.” De kappers moeten volgens hen op 26 april absoluut weer open. Ook zij komen met de mededeling dat de kappers niet verantwoordelijk zijn voor het stijgend aantal besmettingen. 

Alleen de socialisten zijn tevreden. 1 mei wordt niet de ‘dag van de horeca’, dat is nu wel zo goed als zeker.

Woensdag is het volgende Overlegcomité.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More