De Jonagold-man zocht eigenlijk bakboter

Slapeloze nachten en Granny Smiths.

Je kan je als firma geen beter geschenk dromen dan de Jonagold-man. De Jonagold – die ook wel eens ‘Jonathan’ wordt genoemd – is nog nooit zoveel over de tong gegaan als na het Aldi-incident. Groot was dan ook onze verbazing toen de Jonagold-man bekende dat hij eigenlijk bakboter zocht.

De man deed die bekentenis in ‘Het Nieuwsblad’ waar hij zijn versie van de ‘feiten’ wilde doen. Want – aldus de man – zelfs zijn eigen kinderen noemen hem nu zot. Naar het goede voorbeeld van Samang, Dhondt en Van de Veire trok de man naar de politie omdat het internet zijn leven heeft verwoest. Voor de vrouw die zijn tirade filmde en dat vervolgens op het net gooide, heeft hij geen goed woord over. Hij zal haar nooit kunnen vergeven en begrijpt niet waarom ze dat niet gewoon alleen maar aan ne kameraad liet zien in plaats van aan heel Vlaanderen.

Na een slapeloze zondagnacht, stond de Jonagold-man ‘s maandags al om zes uur voor de deur van de police. Net als de geflikte BV’S hoopt de man dat de beelden van het Internet zullen verwijderd worden en dat het tot een proces komt, waar zijn naam gezuiverd wordt. De 65-jarige man heeft door de video nu ruzie met de helft van de familie die hem zijn colère verwijten en zeggen dat hij zot is. Want – belangrijke nuance voor de man – hij heeft die medewerkster van den Aldi alleen maar ‘dikke teef’ genoemd uit colère.

“Ik ga daarvoor mijn excuses nog aanbieden in de winkel. Maar dat maakt me geen moordenaar”, zegt hij in ‘Het Nieuwsblad’. “Had die medewerkster mij bovendien gewoon vriendelijk gezegd waar de braadboter stond in de plaats van mij af te snauwen, was dit helemaal niet gebeurd.”

Zo, dat is weer even in een context geplaatst. Naar eigen zeggen schilt hij voorlopig Granny Smiths tot de storm is gaan liggen.

Als uitsmijter – en nog meer context – willen we jullie het geestig filmpje van ‘De Ideale Wereld’ niet onthouden: Jonagold-man in ‘De Afspraak’.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More