De horeca komt met een eigen plan: openen vanaf 1 april

“Ook economische sterven is een manier van sterven”

Het is voor veel cafés en restaurants al lang geen vijf voor twaalf meer. Zonder versoepelingen wordt het volgens Bart De Wever een “economisch bloedbad”. Voor de Antwerpse burgemeester is dicht blijven tijdens de paasvakantie geen optie.

Horeca Vlaanderen komt daarom met een eigen voorstel: het ‘Safe Spring’-plan. “Ik geloof dat wij op die manier een bondgenoot zijn in plaats van een risicopatiënt op de weg naar het rijk der vrijheid”, zegt CEO Matthias De Caluwe in ‘Het Laatste Nieuws’. Hij promoot de horeca als een surrogaat voor de reizen die we niet kunnen maken. Café- of restaurantbezoek als een mentale opkikker dus.

Met het ‘Safe Spring’-plan vragen ze om op 1 april weer open te mogen, maar onder strenge voorwaarden. Garçons zouden bijvoorbeeld een FFP2-masker moeten dragen en bubbels mogen hun knuffelcontact meebrengen. Het ‘Safe Spring’-plan bevat het volgende horeca-protocol: strikte handhaving, FFP2-maskers voor de bediening, CO2-meter in de binnenruimten, sluitingsuur 30 minuten voor avondklok, mondmasker bij verplaatsing, aantal personen per tafel cfr. beslissing Overlegcomité, zittend consumeren, 1,5 meter tussen elke tafel (binnen en buiten), maximaal aantal decibels voor muziek, gasten laten contactgegevens achter en het  maximaal reinigen van contactpunten.

Horeca Vlaanderen wil op 1 april openen met cafés en restaurants, op 1 mei evalueren, op 1 juni nog een keer evalueren, om op 1 juli de dag van de bevrijding te vieren.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More