Inloggen

Log in of maak je account aan.

Wachtwoord vergeten? Registreren
Registreren
Wachtwoord vergeten

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt een link via e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Registreren
Start Magazines Zoeken Shop Rubrieken

De heropening van de horeca: sluitingsuur, grotere terrassen én niet meer tooghangen

Martyna - 27-05-2020

De horecasector wil zo snel mogelijk op een veilige manier terug heropenen, maar hoe zal dit in zijn werk gaan? Dinsdag werd er zowel in het parlement als door onze topvirologen met spoed overlegd, maar een concrete stroomversnelling is er momenteel nog niet. 

Op 8 juni treedt de derde fase van het Belgische exitplan in werking. Een datum die bij de ganse horeca met stip staat genoteerd. Toch zit de sector met een heleboel vragen. Vooral de tijd tussen de aankondiging en de heropstart wringt, volgens Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen. 

“Om de COVID-maatregelen op tijd te kunnen implementeren, en je zaak veilig te maken voor je personeel, klanten en leveranciers, is er veel tijd nodig. Idealiter was tien à veertien dagen geweest. Vier dagen, het kan, omdat we tenslotte te maken hebben met ondernemers, maar een week is zeker toch gewenst. Iedereen gaat op hetzelfde moment bier en wijn moeten bestellen, tapinstallaties moeten laten reinigen, handgels en mondmaskers kopen. De tafels moeten ook herschikt worden. Alleen weten we nog niet hoe.”

TERRAS AANMOEDIGEN: VIND ALLE NIEUWE REGELS HIER

Vlaanderen Horeca Heropening

Reacties

Resterende karakters 500
Nieuwsbrief Mis nooit meer het laatste nieuws, exclusieve aanbiedingen en boeiende verhalen van P-magazine! Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.
Zoeken