De harde waarheid over de prinsen op school

Prinses Eléonore mag niet starten op het elitaire (en moeilijke) Sint-Jan Berchmanscollege in Brussel. Ze moet naar het iets minder elitaire Heilig Hartcollege in Tervuren (met vestiging net over de gemeentegrens in Wezembeek-Oppem).

Minder geweten is dat geen enkele prins of prinses van de laatste generatie het middelbaar onderwijs in België met succes heeft voltooid. Amedeo, oudste zoon van Astrid en Lorenz, was de eerste om naar het Sint-Jan Berchmanscollege te gaan. Hij stopte plots en verkaste naar Engeland. Volgens Rudy Bogaerts, de privéleraar van Laurent, was dat omdat de leerstof in Engeland minder zwaar was.

Ook zijn broer Joachim en zus Luisa Maria onderbraken de middelbare studies in België om naar Engeland te verhuizen. Prinses Elisabeth stopte in het vijfde middelbaar en haar broer Gabriël hield het zelfs al op het einde van de tweede graad (vierde middelbaar dus) voor bekeken.

Samengevat is er dus geen enkele prins of prinses die het middelbaar onderwijs van de Vlaamse gemeenschap met vrucht heeft afgewerkt. Voor de rest zijn het uiteraard allemaal genieën, zoals hun ouders…

(Thierry Debels)

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More