De groene toekomst van AMG-modellen van Mercedes

Het ‘gerucht’ gaat inmiddels al een tijdje de ronde: de nieuwe generatie Mercedes AMG’s zullen geen dikke V8’en of V6’en meer zijn, maar vierpittertjes die elektrische hulp krijgen. Mercedes geeft nu zelf meer details vrij.

Eerst en vooral: de V8 is niet helemaal dood. De Mercedes-AMG GT 73 4-Door zal een V8 onder de kap krijgen die meer dan 800 pk en een slordige 1.000 Nm aan koppel genereert.

De AMG-versie van de C-klasse zal wél een vierpitter onder de kap krijgen. Dit zou in basis de 2-liter zijn die we nu kennen van de A 45 S. Die zal beademd worden door een turbo, met daarin een elektromotor die de turbine in no time laat opspoelen. Die zal zo 450 pk produceren.

Er zal ook een ‘kleine en lichte’ accu aan boord zijn die net geen negentig kilo weegt, van 6,1 kWh. De elektromotor waar die elektrokracht naartoe gaat, zal gekoppeld zijn aan een versnellingsbak met twee versnellingen. Die zal vanaf 140 km/u opschakelen naar tweede, zodat er tot 250 km/u elektrische ondersteuning zal zijn. Die elektromotor zal 204 pk leveren.

Nu weten we al dat je die vermogens niet bij elkaar mag optellen. Meestal ligt het systeemvermogen lager dan elektro plus benzine, maar volgens Mercedes zal hun systeemvermogen om en bij de 700 pk bedragen, al vinden we dat wel een beetje gek.

De hybride AMG zal over dezelfde rijmodi beschikken dan bij de huidige generaties het geval is. In Comfort-modus zal het systeem, afhankelijk van de omstandigheden op elektriciteit of benzine rijden. In volledig elektrische stand kan de auto tot 130 km/u op elektriciteit rijden – al zal dat niet ver zijn, gezien de kleine batterij. In de sportieve rijmodi zullen benzine en elektro samenwerken voor optimale prestaties.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More