De goed raad van Pedro Facon is goud waard

Pedro, wie?

“He is back.” We hebben weer een coronacommissaris. Weet je nog, de man die zou zorgen voor onderlinge communicatie. Hij werd zelfs naar voor geschoven als een soort reddende engel, een crisismanager die het Belgische kluwen zou ontwarren en ons zo met één stem door de crisis loodsen.

Maar het was meteen heel stil rond Pedro. En het werd nog stiller toen Pedro het schip in volle storm verliet. De eerste luitenant had – naar verluidt – een burn-out. Doch de kerel is terug en komt meteen met goede raad: “Blijf voorzichtig!”

Pedro had een cartoon opgemerkt die zelfs onder virologen circuleerde en – zoals het een communicatiemanager betaamt – besloot onmiddellijk te reageren. “Het volledige effect van het vaccin is er pas één week na de tweede dosis. Senioren, kinderen en kleinkinderen: blijf dus voorzichtig en wees niet te snel! Ondertussen maximaal één knuffelcontact, of buiten afspreken, afstand houden en zo nodig masker”, twitterde hij.

Dus niet zoals Van Ranst – die Marc toch ! – suggereerde dat één van de mogelijke ‘bijwerkingen’ van het vaccin voor ouderen dat ze nu weer konden knuffelen met hun kleinkinderen.

“Fout” , roept Pedro. “Blijf voorzichtig.”

Zo zie je maar dat het belangrijk is dat je in een crisis de juiste mensen op de juiste plaats zet.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More