De EU investeert 1,2 miljard in Afghanistan

Geld nodig? Geen nood: Europa staat paraat. 

Tussen 2021 en 2025 zal Europa maar liefst 1,2 miljard euro vrijmaken om het Afghaanse volk te steunen. Afghanistan kampt al jaren met ontwikkelingsproblemen dankzij de woelige oorlog waarmee het land te kampen kreeg. 

De afgelopen vier jaar werd er al eens een bedrag van 1,75 miljard vrijgemaakt. Volgens Josep Borell, Hoge vertegenwoordiger van de Unie voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid, is deze steun meer dan nodig. “Afghanistan is begonnen aan vredesonderhandelingen met de Taliban. Toch is de situatie nog erg woelig. Er is veel geweld en leed. Dat verdient het Afghaanse volk niet. Op deze manier laat Europa weten dat het solidair is met de Afghanen.”

Deze onderhandelingen zijn wel historisch te noemen. De twee partijen zaten nog nooit eerder samen aan tafel. De VS leverde het voorbereidende werk, door tot een akkoord te komen met de Taliban. Deze Islamitische beweging zal maar liefst 5000 gevangenen vrijlaten. De aanslagen op 11 september 2001 waren het begin van dit aanslepende conflict. In totaal vloeide er al 5,1 miljard euro van Europa naar Afghanistan. 

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More