De draken uit ‘Game of Thrones’ zijn zo Belgisch als bier, frieten en chocolade

De vuurspuwende huisdieren van Daenerys Targaryen in successerie Game of Thrones worden gemaakt door een 36-jarige Belg uit Waver.

De tijd dat fantasiewezens een vuil hoopje pixels waren zoals in series als Xena: Warrior Princess  en Hercules: The Legendary Journeys  is voorbij. Anno 2017 mag het wat geld kosten om het zaakje geloofwaardig te doen overkomen.

Het nieuwe seizoen van Game of Thrones heeft een budget van maar liefst tien miljoen dollar per aflevering. Met zo veel geld ter beschikking zou u denken dat de producers voor het maken van special effects alleen maar de créme de la crémé  uit Silicon Valley aanwerven.

En toch tovert de 26-jarige Anthony Sieben uit Waver de vuurspuwende ‘huisdiertjes’ van Daenerys Targaryen op het scherm. De man werkt in de kantoren van Pixomondo, een Duits visual effects-bedrijf. Sieben is gespecialiseerd in 3D-modellering en ontwerpt de drie draken als sinds het vijfde seizoen.

Om de draken realistisch te doen overkomen, liet Sieben zich vooral inspireren door natuurdocumentaires over krokodillen, hagedissen en andere reptielen. Zijn liefde voor visuele effecten begon toen hij voor het eerst de film Jurassic Park zag.

Sieben kan niet alleen draken boetseren. Wat denkt u van deze wezens uit zijn portfolio? James Cameron weet wie te contacteren voor zijn nieuwe Avatar-sequels.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More