“De derde golf komt er sowieso”

“We gaan ons aan de maatregelen moeten houden.”

Er zijn wetenschappers die we nog niet kennen. Zij die in de storm van de coronacrisis bescheiden bleven en op de achtergrond verder werkten. Vaccinologe Heidi Theeten (Uantwerpen) is er zo eentje. In ‘Het Nieuwsblad’ uit zij haar bezorgdheid over de nabije toekomst. Dat er zo snel een vaccin is gevonden, wijt zij aan het feit dat er zoveel cases waren. ‘Oefenmateriaal’ om het oneerbiedig te zeggen. Maar dat betekent niet dat we meteen uit de gevarenzone zijn. Theeten wil het optimisme temperen. De vaccins moeten nog goedgekeurd worden. En, ze moeten ook nog toegediend worden.

“Het zal een grote uitdaging zijn om goed te communiceren”, zegt Heidi Theeten. “Papier is gewillig, zei mijn grootmoeder altijd. Het internet is ook gewillig, want iedereen kan er eender wat op kwijt. Op laatjevaccineren.be of gezondheidenwetenschap.be vind je correcte antwoorden op heel wat vragen. Hopelijk nemen die al wat onzekerheden weg.”

Theeten wil iedereen waarschuwen voor de derde golf. Het vaccin alleen zal ons daar niet voor behoeden. Het is gewoonweg fysiek onmogelijk om iedereen op korte termijn te vaccineren. Met andere woorden: het oude normaal zal niet voor volgend jaar zijn. De maatregelen zullen blijven.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More