De derde golf is (nog maar eens) begonnen

Voorspellingen kan je achteraf checken en dat levert soms een andere waarheid op.

20 december 2020, dokter Geert Meydroidt in ‘De Zevende Dag’: Derde golf is er, het enige wat we kunnen doen, is hem zo klein mogelijk houden. We weten nu al dat we na de kerstvakantie opnieuw omhoog zullen gaan.”

25 februari 2021, dokter Geert Meydroidt in ‘Het Laatste Nieuws’: “De situatie waar we ons vandaag in bevinden, is bijna een exacte kopie van in september. We weten allemaal wat er toen gebeurd is. Exponentiële groei begint altijd met kleine groei. Dat leggen we nu al voor de derde keer sinds de pandemie uit. Nog altijd zijn er politici die dat niet snappen. Ik denk dat sommigen van hen eens op wiskundecursus moeten.”

Volgens longarts Eva Van Braeckel – in dezelfde krant – is de derde golf al begonnen.

25 januari 2021, viroloog Marc Van Ranst in P-magazine: “Over twee weken gaan we wat meer gaan weten over wat er – in ons land en in andere landen – met die nieuwe varianten aan het gebeuren is“, zegt Marc Van Ranst. Nochtans is er al meer dan een maand sprake van zowel de Britse als de Zuid-Afrikaanse variant. Volgens Van Ranst komt het door het reizen dat die varianten de kans hebben gekregen om hier te woekeren. “Het was te vermijden geweest indien we niet gereisd hadden, zoals de virologen al maanden vroegen”, aldus Van Ranst.

28 januari 2021, Professor biostatistiek Geert Molenberghs bij ‘HLN LIVE’: “Tegen eind februari zal de Britse variant al voor meer dan 90 procent van de viruscirculatie verantwoordelijk zijn. De cijfers gaan oplopen. Het reproductiegetal zal stijgen tot 1,7 . Bij volledig gelijkblijvend beleid en gelijkblijvende maatregelen, zullen we dus heel duidelijk in de exponentiële fase komen. Nu zijn er ongeveer 500 gevallen met de Britse variant, als dat twee keer per week gaat verdubbelen, dan zit je na een week aan 2.000, na twee weken aan 8.000 en reken maar verder…”

9 februari 2021, P-magazine: “We weten ondertussen dat 94 procent van de coronadoden 65-plusser was. Van de 20.982 geregistreerde coronadoden, waren er ruim 11.000 ouder dan 85 jaar en circa 6.000 waren 75-plusser. 2.500 van hen waren tussen de 64 en 75 jaar. Wat blijft er dan nog over? 8 doden tussen de 0 en 24 jaar, 92 doden tussen de 25 en 44 jaar en 1.169 doden tussen de 45 en 64 jaar.”

Straks is het Overlegcomité.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More