De Croo zet de Belgische vlag in als wapen tegen corona

“Eén ploeg, elf miljoen”.

We hebben hem, het verborgen grapje van één ploeg, elf miljoen. Zoals een voetbalploeg natuurlijk! Dat is ook één ploeg. Een ploeg die wint dan wel. Nu zal iedereen de boodschap wel begrepen hebben, of houdt niet iedereen van voetbal? Ach wat, je moet het volk beelden geven, dan begrijpen ze het. Het is een beetje zoals het geloof: je laat een kerel van water wijn maken. Iets ludieks, iets waar het volk kan inkomen. Goed zo. Minder sterk dan weer is de poging van De Croo om dat volk achter een vlag aan te sturen. We leven nu eenmaal in een land waar niet iedereen zich kan vinden in dezelfde vlag. Toch is het de wens van de Vivaldi-regering dat de Belgen “als 1 ploeg van 11 miljoen” een tricolore affiche aan hun raam zullen plakken.

“Dat er communicatiecampagnes nodig zijn om mensen door de moeilijke dagen heen te trekken, daar ben ik het mee eens”, was de reactie van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) op het ‘VTM Nieuws’. “Maar het is echt niet verstandig om daar een politieke, unitaire saus over te gieten. Laten we ons toespitsen op dat virus en er geen bijkomende politieke agenda’s mee afwerken.”

Theo Francken was net iets minder subtiel: “Deze wansmakelijke campagne misbruikt de dood en het leed van duizenden mensen om de Belgicistische agenda van paars-groen verkocht te krijgen”.

Het ziet ernaar uit dat er niet alle affiche’s aan de Vlaamse ramen zullen worden geplakt.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More