De Croo wijst met een verwijtende vinger naar zijn onderdanen

“We hebben ons gedrag veranderd.”`

Tijdens de weekends en in de paasvakantie mogen reizigers vanaf 3 april in een trein enkel nog aan het raam zitten. Voor min-12-jarigen wordt een uitzondering gemaakt. Er komt hulp van de politie om dat te controleren. De beperking geldt echter enkel richting toeristische bestemmingen. Het geldt dus niet voor een rit van bijvoorbeeld Antwerpen naar Mol (want duidelijk geen toerisme). Maar wie van Mol naar Antwerpen rijdt? Wie zal het zeggen. Toerisme of geen toerisme? Het was een van de eerste maatregelen die doorsijpelden van het Overlegcomité. Gelukkig maar, want voor deze Kafkaiaans kronkel moet je toch even gaan zitten. Wie bedenkt in godsnaam deze onzin?

En verder? Het buitenplan is gesneuveld. Op 1 april zullen de pretparken niet opengaan en de culturele evenementen kunnen niet doorgaan.

Volgens Alexander De Croo is het virus besmettelijker is geworden en hebben we ons gedrag veranderd. Dat zij de ‘feiten’ waarop de premier zich baseert om nieuwe maatregelen te treffen. Volgens De Croo werkt de contact-tracing op dit moment ‘perfect’ en daaruit blijkt dat de meeste besmettingen op school en op het werk gebeuren. Ook de mobiliteitscijfers ‘bewijzen’ dat er te weinig thuis wordt gewerkt.

Telewerk wordt dus nog maar eens als ‘verplicht’ afgekondigd en de ministers van onderwijs krijgen huiswerk om een en ander te herbekijken.

De pauzeknop wordt daarom ingedrukt. De planning wordt aangepast. Wat op 1 april zou versoepelen, versoepelt niet. Wanneer dat wel zal kunnen, wordt niet meegedeeld.

Voor wie het nog gelooft, is de boodschap als volgt: “Nu de pauzeknop indrukken om de volledige opening van scholen na de paasvakantie mogelijk te maken en de cafés en restaurants weer te openen op 1 mei.”

Over de vaccinatiestrategie geen woord, behalve dat na maanden van geklungel sneltesten zullen worden ingezet. Maar daarover ontbreekt elk concreet plan.

Het lijkt op een maat voor niets, want echt veel verandert er niet. Hoeft ook niet, want de kans is groot dat De Croo dat achter de hand houdt voor volgende week. Is vandaag slechts een generale repetitie voor de grote première van volgende week?

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More