De croo heeft de eenheid van commando niet (meer) in de hand

Eventueel, misschien, in het geval dat, onder voorwaarde …

Van het beloofde ‘één plan, één stem’ is weinig in huis gekomen. Integendeel, de chaos is groter dan ten tijde van Wilmès & co. We hebben geen lockdown, maar een lockdown-light die straks zonder écht overlegcomité naar ‘plan B’ zou overgaan, mits enkele uitzonderingen die een “menselijke beslissing” zullen zijn. Duidelijk?

Bij het vorige overlegcomité was er niet alleen de belofte van de heropening van de kappers op 13 februari (onder voorwaarden), maar blijkbaar ook een ‘plan B’ dat meteen zou kunnen worden ingevoerd (voor het geval dat). Versoepelen kon pas – zo werd toen gezegd – van zodra er dagelijks minder dan 800 nieuwe besmettingen of minder dan 75 nieuwe hospitalisaties waren. Gisteren lag het gemiddelde nog steeds op 2.119 dagelijkse besmettingen en 127 opnames. De dames en heren van het overlegcomité hadden afgesproken dat ‘plan B’ in werking zou treden als het aantal besmettingen opnieuw de 2.400 zou overschrijden (zonder aanpassing van de teststrategie) of het aantal ziekenhuisopnames boven de 75 lag én ook minstens 3 dagen na elkaar zou stijgen met 2,5%. Zijn we daar nu, of zijn we daar niet, of moet ‘plan B’ toch al maar geactiveerd worden, omdat we er (volgens de voorspellingen) wellicht zullen geraken? Duidelijk?

‘Plan B’ betekent: beperken van de buitenschoolse activiteiten, een aangepaste teststrategie voor kinderen, een nog grotere beperking van het reizen, sluiten van niet-essentiële winkels en een algemene avondklok om 22 uur.

Gelukkig leven we in het land van het compromis en wordt de soep hier vaak koud geserveerd. En dus bereiken ons signalen dat het misschien allemaal niet zo’n vaart zal lopen. Aan het plan van het heropenen van de kappers, het sluiten van de winkels en het vervroegen de avondklok – om rellen zoals in Nederland te vermijden – wordt er voorlopig niet geraakt.

Kan jij nog volgen?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More